SO MAŠKARE PREGNALE ZIMO?

Na pustni torek, 21. februarja 2023, so učenci razredne stopnje pustovali in tudi na predmetni stopnji se je sprehajalo nekaj maškar. Letos sta jih nasmejala brata Malek iz Športno – cirkuškega društva Eleja, ki sta se pripeljala iz Ptuja, od koder izvirajo kurenti. Najbrž sta bila ravno zato med pisano druščino maškar najbolj navdušena nad našim malim kurentom.

Na začetku njune predstave so se predstavile lutke, osliček, nato pa je sledil ples, da so se tudi naše maškare malo razgibale. Nenadoma se je na predstavi pojavil rahlo štorast zajček, ki je priklical nasmeh na obraz vsem maškaram v telovadnici. Na koncu sta dva klovna predstavila še nekaj vragolij in norčij z različnimi žonglerskimi rekviziti. Občinstvo sta navdušila. Sledilo je še nekaj čarovniških trikov v katere sta vključila maškare iz publike. Zabavno je bilo.

Sledila je podelitev sladkih nagrad najizvirnejšim maškaram ter prebujanje maškar v Šentvidu. Ob zvokih harmonike, hrupu ragelj in ropotulj so maškare od 1. do 5. razreda naredile obhod po Šentvidu vse do novega vrtca Videk kjer so se njihovi povorki priključile še mlajše maškare.

Na povorki so jih greli sončni žarki, želodčke pa polnili sladki bonboni, ki so jih gledalci delili med njih. Pisan sprevod si je ogledalo tudi nekaj učencev Bolnišnične šole z učiteljicama. Med stalnimi spremljevalci na harmoniki to so Lanu Skubicu, Martinu Venclju, Timu Stariču ter Davidu Strahu, so k letošnji spremljavi dodali svoj zvok harmonike še drugi harmonikaši, in sicer Ines Obolnar, Nika Oštir Verbič, Nejc Novak, Peter Gros, David Skubic, Jakob Vencelj in Blaž Štrumbelj. Ponosni so tudi na njih in se jim zahvaljujejo za pripravljenost ter izkazano dobro voljo.

Za varno spremstvo v prometu se lepo zahvaljujejo članom ZŠAM Ivančna Gorica, ki so jim ponovno z veseljem priskočili na pomoč.

Tudi letošnje maškare so bile domiselne ter izvirne. Mnogi so svoje kostume izdelali sami, na kar so lahko še posebej ponosni. Za sabo so pustili pisan, nasmejan, razigran, masten pust.