Prednovoletni sejem

Pričetek prazničnega decembra smo tudi v letošnjem letu obeležili z ustvarjalno in dobrodelno noto. Na Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični smo tako 1. 12. 2023 ponovno organizirali in izvedli dobrodelni praznični sejem.


Priprave na dogodek tega dne so se začele že globoko v novembru, ko smo z otroki pričeli načrtovati in ustvarjati izdelke. Idej ni manjkalo, prav tako ne motivacije za njihovo izvedbo. Izziv smo sprejeli in se skupaj, s pomočjo razredničark ter drugih učiteljic in učiteljev družno lotili izdelave. Nastalo je veliko raznolikih izdelkov – od novoletnih okraskov, spretno izdelanih novoletnih voščilnic, venčkov, smrečic ter drugih izdelkov iz lesa in recikliranih materialov. Prav tako pa tudi veliko lepih spominov na ure, posvečene prazničnemu ustvarjanju v krogu sošolk in sošolcev.
Dan prazničnega sejma je potekal drugače, kot običajni dnevi pouka. Tisti učenci, ki se niso udeležili jutranjega in dopoldanskega varstva so v šolo prišli okoli poldneva in se na začetku odpravili na kosilo. Okrepčani smo se lotili zaključevanja izdelkov in piljenja še zadnjih podrobnosti. Okrasili smo šolo, pripravili razredne stojnice in razvrstili ustvarjene izdelke. Stojnico je postavil prav vsak oddelek, pridružili pa so se nam tudi razredi podružnične šole, starši, bolnišnica za otroke ter šolski sklad. Izvedli smo še vaje uvodnega dela prireditve in že je napočil čas otvoritve sejma. Ob 17. uri je šola za vse obiskovalce sejma odprla svoja vrata. V avli se je začela kratka kulturna prireditev z nastopom dramskega kluba, učiteljskega zbora, pod vodstvom Jake Strajnarja ter mladinskega pevskega zbora. Po uradni otvoritvi sejma se je družabno sejemsko dogajanje nadaljevalo po celi šoli. Izbira prazničnih izdelkov je bila zares velika. Pestro sejemsko dogajanje je spremljala tudi živa glasba, za katero so poskrbeli kar učenci sami. Sejemsko dogajanje sta popestrila tudi srečelov in peka palačink.
Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izpeljavi prazničnega sejma. Marsikomu ste polepšali dan, hkrati pa s svojim prostovoljstvom izkazali dobroto in srčnost. Hvala tudi vsem, ki ste s svojim obiskom podprli dobrodelni namen našega dogodka.

 

                                  Utrip prednovoletnega sejma: