Obeležili smo svetovni dan varne hrane – 7. junij

Na PŠ Temenica smo se v petek, 7. junija veliko pogovarjali o hrani. Na predlog Združenih narodov je namreč 7. junij proglašen za Svetovni dan varne hrane. Letos je bil ta dan obeležen prvič.

»Kje jo kupujemo živila ter kakšne kvalitete in cene so? Kakšna je zelenjava pridelana doma na domačem vrtu ali njivi kakšna pa je tista iz velikih trgovskih centrov?« smo se spraševali. Izdelali smo tudi prehransko piramido, s katero smo na pomen kvalitetne prehrane opozorili tudi starše.

»Dan, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj pomeni varna hrana in kakšna vrednota je to za človeštvo. To zavedanje moramo deliti tako stroka kot tudi vse javnosti, ki delujejo v naši družbi. Ta dan je pomemben za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo. Enako ali pa še bolj pomemben je za slehernega potrošnika, ki dnevno lahko brezskrbno uživa živila, ki so na voljo na trgu. Pa je res tako? Kaj vse bi še morali postoriti, da bi temu bilo tako?« so o dnevu zapisali na Nacionalnem portalu o hrani in prehrani.