Noč v knjižnici

Med zimskimi počitnicami se je v šolski knjižnici zgodil zanimiv dogodek, poimenovan noč v knjižnici.

Druženje dvajsetih učencev drugega triletja s knjigo in z vrstniki se je začelo v ponedeljek, 23. februarja. Učenci so se ob 18. uri zbrali v šoli in se najprej seznanili z načrtovanim potekom dogajanja.

V začetni uri druženja so se sprostili in zabavali ob igranju družabnih iger. Na čas po večerji, ki je bila pravo presenečenje – pica je zakon! – so se učenci dobro pripravili. Predstavili so svoje najljubše knjige ter svoj izbor podkrepili s prebiranjem izbranih odlomkov. V temi, ob svečkah in z baterijsko svetilko v rokah je branje povsem drugačna izkušnja! V filmskem delu noči v knjižnici so si učenci ogledali animirani film po knjižni predlogi.

Čas je hitel in napovedoval novi dan, učence pa je čakalo še eno presenečenje: lov na skriti zaklad. V petih skupinah so se s svetilkami v rokah podali na pot po šoli. Do cilja so jih vodili posamezni koraki, ki so od njih zahtevali nekaj znanja in malo več iznajdljivosti. Igro so vzeli zelo resno in se v knjižnico zadovoljni vračali z zakladi v rokah.

Navdušenega vznemirjenja kar ni bilo mogoče pomiriti, vendar je pozna ura naredila svoje. Učenci so si izbrali svoj kotiček v knjižnici in se s knjigo v rokah odpravili spat. Začetno čebljanje je počasi utihnilo, prav tako pa so ena za drugo ugašale njihove svetilke.

Torkovo jutro je prišlo prekmalu … Po obilnem zajtrku, ki je zdramil tudi tiste najbolj zaspane, je sledila še evalvacija srečanja. Učenci so izmenjali svoje vtise, želje in pričakovanja. Še skupinska fotografija za spomin … in vrata knjižnice so se zaprla.

Na svidenje spet prihodnje leto!