ND – travnik

V petek, 21. 5. 2021, smo z učenci 2. razreda in učenci PŠ Temenica (1. in 2. razred) izvedli naravoslovni dan z učno vsebino travnik.

Najprej smo se v učilnici seznanili s potekom dejavnosti in ponovili življenjska okolja, ki so jih že poznali. Nato so se preko zanimive nekajminutne francoske animacije Miniscule vživeli v življenje nekaterih žuželk in se pri tem tudi nasmejali. Sledilo je delo v skupinah, kjer so pokazali znanje v sodelovanju, razdelitvi del ter hkrati samostojnega raziskovanja. Med delom so spoznavali živa bitja na travniku, tj. cvetlice, trave in živali.

Najbolj so jih navdušile živali, ki so se ujele v pasti. Te so si podrobneje ogledali pod povečevalnim steklom. Med raziskovanjem pa so morali napolniti tudi raziskovalno škatlo, in sicer z različnimi stvarmi, ki jih najdemo na travniku. Sledilo je reševanje preostalih nalog in pregled ter povzetek v učilnici.

Dan smo zaključili v raziskovalnem duhu ter navdušeni nad opazovanjem. Ugotovili so, da vsak dan hodijo med mnogimi živimi bitji, ki jih niti ne opazijo. Želimo, da bo njihova zaznava teh živih bitij odslej še boljša.