Gledališče v čarobnem decembru

V sredo, 23. 12. 2020, in v četrtek, 24. 12. 2020, so imeli učenci prvega triletja matične šole s četrtošolci ter učenci podružnične šole Temenica kulturni dan z naslovom Gledališče v čarobnem decembru.

Letošnje šolsko leto so učenci doživljali gledališče drugače kot običajno. Sprva so si ogledali lutkovne predstave preko spleta in nato izvedli še spletno srečanje z igralcem oziroma zaposlenim v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Naši najmlajši so si ogledali predstavo Zajčkova hišica, katere avtorica je Anja Štefan. Tretješolci so si ogledali predstavo Groznovilca avtorice Jane Bauer. Četrtošolci pa so si ogledali predstavo Emil in detektivi, katere avtor je Erich Kästner.

Pred ogledom so se seznanili s kratko vsebino njihove pravljice/zgodbe. Z učiteljicami so se pogovorili tudi o bontonu v gledališču. Nato so opravili še spletne klepete, na katerih so se jim pridružili Rok Kunaver, Benjamin Zajc, Miha Arh in Ajda Kobe. Učenci so svoje sogovornike  spraševali o njihovem delu in življenju v gledališču ter o različnih prigodah in dogodivščinah, ki so povezane z njihovim delom. Spoznali so vrsto lutk in poklicev v gledališču. Pogovori so potekali zelo sproščeno in veselo. Zagotovo nam bodo ostali v prav posebnem spominu.

Kulturni dan smo zaključili z ogledom kulturne prireditve in zabavnega programa, ki so ju pripravili učenci naše šole ob pomoči njihovih mentorjev.