Decembrski obiski na PŠ v BOŠu

V preteklih dneh so se učenci na naši podružnični šoli v BOŠu razveselili dveh obiskov: nastopa Rdečih noskov ter pravljične (Miklavževo obarvane) ure z našo šolsko knjižničarko Moniko Staut Retar.

Učenci od 1. do 9. razreda, ki so sprejeti na zdravljenje v Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični, so od doma in svojih staršev odsotni tekom celega tedna –  tako rekoč 24 ur, pet dni v tednu. Za nekatere, predvsem mlajše, je to lahko kar velik izziv. Da bi jim vsi skupaj (tako zdravstveno osebje kot zaposlene učiteljice v bolnišnični šoli) olajšali bivanje v bolnišnici, se vsi zelo trudimo za organizacijo raznolikih poučnih, družabnih in tudi sprostitvenih vsebin ter dogodkov (poleg rednega pouka in zdravstvene terapije seveda, zaradi katere so učenci primarno sploh sprejeti na zdravljenje), ki potekajo tekom celega dne.

Obiska bolnišničnih klovnov, profesionalnih umetnikov, ki delujejo v sklopu društva Rdeči noski, se naši učenci vedno zelo razveselijo. So namreč zelo zabavni in nepredvidljivi, saj s svojim nastopom prinašajo v bolnišnične prostore posebno razigrano in zabavno vzdušje. Več o njih si lahko preberete na https://www.rdecinoski.org/bolnisnicni-klovni/delo-bolnisnicnega-klovna/

Naš drugi obisk v preteklem tednu, pa je potekal v sklopu pouka SLJ. Učence in učenke na razredni stopnji je prav na Miklavžev dan z obiskom presenetila šolska knjižničarka. Prebrala jim je pravljico Miklavževi škornji, pouk pa popestrila tudi z različnimi miselnimi igrami, povezani s tematiko obdarovanja in treh dobrih mož.

Vsi skupaj smo na obeh dejavnostih zelo uživali in prepričani smo, da je bilo prijetno z nami tudi vsem nastopajočim, ki so nam popestrili predpraznične decembrske dni.

Za konec pa še utrinek z lanskega, prav posebnega decembrskega obiska, ki je povezan z Lukom Dončićem, ki se je v teh dneh razveselil svoje prvorojenke. O prav posebnem obisku naših učencev na PŠ v BOŠu, o katerem lani nismo uspeli nič zapisati in Fundaciji Luka Dončića pa si lahko preberete tule na https://www.bos-sentvid.si/novice/zvezdnik-nba-in-ekipe-dallas-mavericks-luka-doncic-je-presenetil-150-otrok/