Prespali smo v knjižnici

Ste se kdaj spraševali, kako je spati … na primer v knjižnici? No, na naši šoli se vsako leto v času zimskih počitnic odvija noč v knjižnici za otroke 4. in 5. razreda. Letos sem se je udeležila tudi jaz. Na kratko vam bom opisala, kako je potekalo naše druženje med knjižnimi policami. Ste pripravljeni?

Ko smo se zvečer zbrali v avli, smo najprej preverili seznam prisotnih. Potem sta nam knjižničarka Katja in učiteljica Lea povedali, kaj vse bomo počeli. Za začetek smo poskrbeli za malo rekreacije in iz telovadnice prinesli blazine. Udobno smo se namestili na mehki podlagi, se razdelili v pare in manjše skupine ter sodelovali v literarni delavnici, ki jo je vodila učiteljica Lea. Pisali smo pesmi in kratke zgodbice o življenju, naravi, prijateljstvu … Ustvarjali smo namreč na temo Življenje je lepo.

Ko smo končali z delavnico, smo nekaj časa namenili tudi igranju družabnih iger. Nato smo imeli večerjo. Po slastnem obroku je sledil nagradni knjižni kviz. Knjižničarka Katja je preverjala, kako dobro poznamo pravljice, njihove naslove in pisatelje. Nato smo gledali animirani film.

Končno smo dočakali tudi lov na skriti zaklad. Po šoli smo v temi in s svetilkami v rokah iskali vmesne postaje, na koncu pa smo vsi našli vse koščke sestavljanke in seveda tudi skriti zaklad. Bilo je zelo zabavno!

Počasi smo se pripravili na spanje, zlezli v spalne vreče ter brali knjigo ali se pogovarjali s prijatelji. Zjutraj nas je v šolski jedilnici pričakal odličen zajtrk, potem pa smo pospravili prtljago in blazine. Ob 8.30 smo se poslovili in zadovoljni odšli domov.

Če si učenec 4. ali 5. razreda, ti priporočam, da se noči v knjižnici udeležiš. Nikoli ti ne bo žal!

Barbara Primc, 5. a