Veseli december

V petek, 23. decembra 2022, se je že prav močno čutilo božično-novoletno vzdušje, pa tudi šola je bila že nekaj časa praznično okrašena.

Učenci šole so imeli kulturni dan. Praznično vzdušje so si prvi dve uri pričarali z zanimivim pogrinjkom, čajanko, novoletno okrašenimi učilnicami, lepimi mislimi, toplimi stiski rok, poslušanjem glasbe, namiznimi igrami in klepetom.

Po malici je v avli sledila proslava ob božiču ter dnevu samostojnosti in enotnosti. Pester program, ki so ga povezovali učenci s svojimi inštrumenti, glasovi in besedami, nas je opomnil na to, da smo Slovenci pred natanko dvaintridesetimi leti na plebiscitu izrazili željo po samostojni državi Sloveniji. Gospa ravnateljica je vsem zaželela lep in varen prehod v novo leto 2023 ter sproščujoče počitnice.

V drugem delu novoletnega programa so se učenci razredne stopnje vrnili v učilnice in nadaljevali z družabnimi igrami, prepevanjem božičnih in novoletnih pesmi ter ogledom lutkovne predstave Zajčkova hišica. Predmetna stopnja pa je imela v avli plesno tekmovanje. Vsi pari so po končanem tekmovanju prejeli sladko presenečenje, najboljši trije pa tudi priznanja.

Ob koncu so si učenci voščili doživete praznike in veselo odšli na težko pričakovane počitnice.