Prvi šolski dan na PŠ Temenica

V ponedeljek, 2. septembra 2019, so šolski prag podružnične šole v Temenici prvič prestopili štirje prvošolci. Skupaj s starši so se ob 11. uri zbrali v šolskih prostorih, kjer jih je pričakalo osem drugošolcev z učiteljico in vzgojiteljico. Pričakala jih je tudi učiteljica podaljšanega bivanja.

Najprej je sledil tradicionalni skok v 1. razred – skok čez moder trak, nato pa krajši program, ki so ga zanje pripravili učenci 2. razreda. Po uvodnem pozdravu razredničarke je prisotne nagovorili ravnatelj Janez Peterlin, pedagoginja Irena Novak ter predstavnik ZŠAM Ivančna Gorica.

Drugošolci so svojim novim sošolcem in sošolki zapeli v slovenskem in angleškem jeziku ter jim deklamirali Grafenaurejevega Korenjaka. Korenjaki so v bistvu vsi učenci, ki se tako na naši šoli kot drugod po Sloveniji trudijo za dobre medsebojne odnose in širjenje znanja skozi celo šolsko leto.

Prvošolci so si nato ogledali, kaj vse jih je pričakalo na njihovih šolskih klopeh. Prejeli so rutico in kresničko, knjigo o škratu Ivanu in princesi Ivanki, reklamno gradivo, nekaj revij in figurici za spomin na prvi šolski dan. Prav posebno presenečenje je bilo za nekatere majhno leseno letalo. Učiteljice so jim ga pripravile za spomin za uspešen polet skozi vse šolsko leto. Po končanem programu so se vsi učenci odpravili na kosilo. Starši so se medtem udeležili krajšega roditeljskega sestanka, kjer so izvedeli nekaj osnovnih informacij o šoli, šolskem delu in organizaciji dela na podružnični šoli. Po sestanku je za starše sledila pogostitev in ogled iger z vzgojiteljico, ki so prvošolce tako prevzele, da se kar niso želeli posloviti iz šole. Dan se je zaključil v želji po skupnem sodelovanju in upanju na mirno, uspešno in sodelovalno šolsko leto.