Prvi pohod na Debeli hrib

Z učenci Podružnične šole Temenica smo se v sredo, 13. 9. 2023, odpravili na prvi pravi pohod na Debeli hrib. Zjutraj smo se zbrali v prostorih kulturnega doma, kjer sva razredničarki preverili morebitne manjkajoče učence. Podali sva navodila in napotke učencem ter razdelili šolsko malico, ki smo jo vzeli s seboj. Pogovorili smo se o primernem vedenju na športnem dnevu in seznanili s pravili varne hoje po cestišču.

Polni upanja in zagona smo se odpravili na hrib, mimo ranča Prebil. Že smo prišli do prvih hiš, kjer so nas prijazno pozdravili domačini. Sledil je prvi daljši postanek v parku, kjer so učenci uživali ob malici in igrah na prostem. Uživali smo tudi ob sladkem presenečenju, saj nam je učenec naše šole spekel pecivo. Pot smo nadaljevali nazaj proti Pungertu. Tam nas je čakal še en daljši postanek, saj smo se ustavili na domačiji še enega učenca naše šole. Učenci so uživali ob pogledu na domače živali, se igrali z različnimi igračami ter se posladkali s palačinkami in domačim štrudljem.

Malce nejevoljni, a vseeno utrujeni, smo se odpravili nazaj proti kulturnemu domu. Ugotovili smo, da hrib ni bil prav nič debel, temveč samo visok in prelep za uživanje ob razgledu.