Priprave na muzikal Ujemi svoje sanje

V muzikalu Ujemi svoje sanje, ki je ustvarjen po filmski predlogi Mamma mie, gre za glasbeno-scensko delo.

Vsebina zgodbe, ljubezenska in komična, je lahkotna, z več pevskimi in govornimi dialogi ter plesnimi in pevskimi točkami, ki temeljijo na glasbi skupine Abba.

Pesmi bodo zapete v angleškem jeziku, vsebina muzikala pa je povezana z vsebinskimi področji več šolskih predmetov (glasbene umetnosti, angleščine, zgodovine, geografije, etike, tehnike in gospodinjstva).

V muzikal je vključenih več kot 50 nastopajočih učencev, kar kaže na velik šolski projekt in zalogaj izvedbe te prireditve, ki je v nastajanju od septembra lanskega leta. Scena muzikala bo iz rabljenega jeansa, poleg nastopajočih je v izvedbo vključenih tudi več drugih sodelujočih.

Premiera muzikala Ujemi svoje sanje bo v četrtek, 16. maja 2024, ob 19. uri v Kulturnem domu Šentvid pri Stični.

Poleg premiere bo muzikal izveden v Kulturnem domu Šentvid pri Stični 15. maja 2024 za predmetno stopnjo, 17. maja 2024 za starše učencev Osnovne šole Šentvid pri Stični in 24. maja 2024 za ostale obiskovalce.

Projekt bo uvrščen v Teden umetnosti v šoli in v vrtcu 2024, ki je letos podnaslovljen JAZ, TI, MI; in se bo odvijal v okviru UNESCO-vega Mednarodnega tedna umetnostne vzgoje.