Skoči na glavno vsebino

Pomoč staršem v stiski

Aktualna dogajanja in negotove razmere, ki jih s seboj prinaša drugi val epidemije, v mnogih ljudeh krepijo občutke negotovosti in nemoči. V takih razmerah se nekateri lažje soočajo z izzivi, drugim pa aktualna situacija predstavlja še večjo stisko tako z vidika izgube zdravja, zaposlitve, socialno-ekonomskega preživetja.

Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.

S telefonom želijo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

Za razbremenitev in pogovor se lahko obrnete na skupno telefonsko številko, ki je BREZPLAČNA.

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/psiholoska_podpora_tel-01.png

Lahko pa neposredno pokličete strokovnjaka iz vašega ali kateregakoli drugega zdravstvenega doma iz seznama, ki ga najdete na spodnji povezavi.

https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne

STARŠEVSTVO V ČASU COVID-19

V sklopu projekta PREVENTIVNA PLATFORMA (https://www.preventivna-platforma.si/) so v šestih sklopih pripravili nasvete za čas epidemije Covid-19. Uporabite jih koristno zase in za otroke ter se pri tem čimbolj zabavajte.

Dostopnost