Obisk vrtnarije Frbežar

V torek, 3. 10. 2023 je bil za učence, ki obiskujemo izbirna predmeta Organizmi v naravnem in umetnem okolju in Rastline in človek prav poseben dan, saj smo dobili priložnost, da obiščemo vrtnarijo Frbežar.

Polni pričakovanj smo se po končanem pouku podali na pot. V vrtnariji nas je prijazno sprejela gospa Ana, ki nas je popeljala po vrtnariji in nam predstavila njihovo dejavnost. Učenci smo spoznali številne rastline, ki jih imajo v vrtnariji, ogledali smo si ponudbo cvetličarne in vrtnega centra in spoznali pomen mikrobiološke oživitve zemlje. Na sprehodu po vrtnariji smo srečali različne živali in si ogledali številne ekosisteme, ki so sestavni del vrtnarije.

Skupaj z gospo Ano smo uredili visoko gredo in tako spoznali, katere rastline lahko v jesenskem času sadimo skupaj. Pri zasaditvi smo bili aktivni, posebej veseli pa smo bili, ko smo se lahko s posebnim prevoznim sredstvom odpeljali po zemljo in sadike.

Na koncu obiska je vsak izmed nas dobil rastlino, ki jo bomo posadili doma in opazovali njeno rast. Zelo zanimive so se nam zdele tudi mesojede rastline; ena od njih bo od danes naprej krasila tudi našo učilnico naravoslovja.

Hvaležni za celotno izkušnjo smo se poslovili od zaposlenih v vrtnariji. Tja se sigurno še vrnemo….