Skoči na glavno vsebino

Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije

OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični je obdana z gozdom in manjšimi ekosistemi. Šola je že ves čas povezana z gozdom in učenjem zunaj učilnice, ker tak način poučevanja nudi neomejene možnosti.

Zaradi vse večjega poudarka o zdravem in aktivnem življenjskem slogu, smo se odločili pridružiti gozdni šoli. Za začetek smo v projekt vključili manjšo skupino učencev, ki bo redno obiskovala gozd in bližnjo okolico ter na ta način nekatere vsebine pouka doživljala na drugačen način.

Učenci so bili že ob prvem obisku gozda ustvarjalni. Gozd bo postal igralnica, ustvarjalnica in prostor za medpredmetno raziskovanje. Spoznavali bodo drevesne vrste, podrast in ostale spremembe naravnega okolja v treh letnih časih. Ustvarjali iz gradiv na terenu, v naravi in učilnici ter svoje delo predstavili drugim učencem. Učenci bodo svoje osebnostne značilnosti nadgrajevali, preverjali bodo svojo iznajdljivost, vztrajnost, sposobnost medsebojnega sodelovanja, razumevanja narave in izoblikovali nov odnos do okolja. Pri tem se ne bodo držali okvirjev zgolj ozkih predmetnih področij, temveč povezovali vse vsebine, ki jim jih ponuja bogato gozdno okolje. Ne bodo zgolj šola v gozdu, tudi gozd bodo povabili v šolo.

več na https://www.gozdna-pedagogika.si/

Dostopnost