Spomladanski pohod 1. triade

V četrtek, 18. maja, so se učenci 1. triade matične šole in učenci Podružnične šole v Temenici uspešno udeležili pomladanskega športnega dne. Pot jih je vodila po Krožni pešpoti Prijetno domače, in sicer izpred šole v Šentvidu do Turistične info točke Stična pred Samostanom Stična.

Spomladanski pohod je bil sicer sprva načrtovan za 5. maj, ko vsako leto poteka že tradicionalni pohod po občini, vendar smo ga v letos zaradi deževnega vremena in plavalnega tečaja prvošolcev izpeljali pozneje.

Tudi letos smo se za spomladanski športni dan odločili, da prehodimo del poti Prijetno domače in obiščemo novo od 12 turističnih informativnih točk.

Pot nas je izpred šole vodila skozi Pristavljo vas do Turistične kmetije Grofija, kjer smo si v prijetno zelenem okolju na robu gozda privoščili malico ter si ogledali domače živali, ki so se brezskrbno pasle na prostranem pašniku.

Pot nas je vodila proti Viru pri Stični, kjer smo si ogledali izvir Virskega potoka in po krajšem postanku nadaljevali pot proti Stični. Tudi tam smo si vzeli čas za krajši postanek, si ogledali okolico samostana in napravili skupinsko fotografijo z vsemi 142 udeleženci.

Polni vtisov smo se nato po bližnjici vrnili nazaj proti šoli, učenci 1. razredov pa so se po krajši igri na tamkajšnjem igrišču do šole vrnili s šolskim avtobusom.

Učenci so preživeli prijeten dan v naravi, se uspeli družiti s sovrstniki in si hkrati tudi dokazali, da imajo veliko kondicije in da zmorejo v enem dopoldnevu prehoditi kar lepo število kilometrov.