Konstrukcijske zbirke

Z učenci 5. a in 5. b razreda smo izvedli tehniški dan – Konstrukcijske zbirke. Učenci so izdelali gugalnico in tehtnico ter se preizkusili v sestavljanju različnih konstrukcij.

Pri izvedbi dneva dejavnosti so se učenci navajali na pripravo delovnega prostora in spoznavali gradiva, različna orodja, pripomočke in materiale. Hkrati pa so se urili v branju načrta in z uporabo različnih načinov spajanja izdelovali izdelke iz naravoslovne škatle.

Izkazalo se je, da imajo nekateri učenci še vedno zelo malo izkušenj z uporabo raznih orodij, kar jim je pri delu prestavljajo dodatne izzive. Vse izdelke smo z učenci tudi preizkusili kako delujejo. Učenci so se po malici pozabavali na snegu.

Oblekli so zimska oblačila, vzeli sani, bobe in druge zimske pripomočke ter se odpravili na bližnji hrib. Uživali so v sankanju, kotaljenju kep velikank, izdelovanju snežakov in iglujev ter snežnih utrdb. 

Po zaključku so se prijetno utrujeni vrnili nazaj v šolo, kjer so se preoblekli v suha oblačila in odšli na zasluženo kosilo. Dan je minil v zimsko ustvarjalnem vzdušju.