Športni dan, 4.-5. r.

V petek, 10. 3. 2017, so imeli učenci 4. in 5. razreda športni dan. V Ljubljani so obiskali Športno društvo Gib, kjer so spoznavali različne aktivnosti. Uživali so v gimnastični dvorani z različnimi orodji, preizkušali so se v borilnih igrah ter skakali v trampolin parku.

Preberi več

Območno srečanje mladih novinarjev in literatov 2017

V torek, 21. 3. 2017, je v Knjižnici Ivančna Gorica med 9.00 in 12.30, potekalo tradicionalno  srečanje mladih novinarjev in literatov občine Ivančna Gorica. Mentorica delavnice je bila novinarka Larisa Daugul. Osnovno šolo Ferda Vesela Šentvid pri Stični so zastopale učenke 8. in 9. razreda: Neža Zvonar, Tjaša Zajc, Nina Jovanović in Maja Gorišek. Udeleženke so bile nad delavnico navdušene. Temo prispevka, ki ga bodo pripravile, so si izbrale same. Prispevki bodo objavljeni v okviru priloge Mlado klasje občinskega glasila Klasje. Vabljeni k branju!

Regijski otroški parlament v Novem mestu

V četrtek, 16. 3. 2017, je v prostorih novomeškega rotovža potekalo regijsko srečanje mladih parlamentarcev širše dolenjske regije, ki ga je pripravilo Društvo prijateljev mladine Mojca ob pomoči Mestne občine Novo mesto. Osnovno šolo Ferda Vesela je zastopal Jon Kenda iz 8. razreda z mentorico Nejko Omahen Šikonja. Preberi več