Čebele in čebelarstvo

Dan dejavnosti, ki bo organiziran za 6. razrede, 25. 4. 2017, bomo posvetili čebelam in čebelarstvu. Društvo čebelarjev Ivančna Gorica je šoli podarilo dve lipi, ki ju bomo zasadili ob šoli, vsem učencem šole pa bomo razdelili vrečko s semeni medovitih rastlin sončnice in ajde. Namen akcije je  mladim približati pomen sajenja medovitih rastlin in s tem izboljšati čebeljo pašo.  Starši, prosimo vas, da skupaj z otroci posadite semena v vrt ali drugo ustrezno površino ob vašem domu. Skupaj boste lahko spremljali rast rastline, opazovali obisk in delo čebel, dozorela semena sončnic pa lahko shranili za zimsko hranjenje ptic.

Preverjanje ekip prve pomoči, 6. 4. 2017 OŠ Stična

V četrtek, 6. 4. 2017, se je naša šola udeležila  občinskega tekmovanja ekip  prve pomoči OŠ, ki je potekalo na OŠ Stična. Našo šolo so zastopale tri ekipe. Najboljše pa se je odrezala ekipa III ( Manca Koščak, Ela Primc, Ana Koleša, Maks  Ponikvar, Gašper Primc, Tomaž Razinger), ki je osvojila prvo mesto.

Čestitamo!

Pravljična preobleka drevesa

drevoNadaljevanje mozaičnega projekta občanov Občine Ivančna Gorica “Življenje našega drevesa”, v sodelovanju ZKD Občine Ivančna Gorica, Knjižnice Ivančna Gorica in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični se je dotaknilo tudi našega drevesa pred šolo. Pisani kvačkani kvadratki privabljajo poglede, vzbujajo domišljijo, vabijo k učenju novih ročnih spretnosti.

Preberi več