Začetek šolskega leta 2021/22 – prvi šolski dan

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke; nezadržno se približuje dan vrnitve v našo hišo učenosti. Prvi šolski dan bomo začeli na igrišču ob 7.30. Jutranjega varstva prvi dan ni, šolski jutranji prevozi že vozijo po običanjem voznem redu.

Za prijavljene učence 2. – 5. razreda bo organizirano podaljšano bivanje. Za šolsko prehrano bo za vse naročnike poskrbljeno že prvi šolski dan. 

Učenci razredne stopnje imajo štiri ure pouka. Po pouku imajo kosilo in nato odhod domov.  Avtobus odpelje ob 12.10 in sicer en avtobus v smeri Hrastov Dol-Lučarjev Kal, en avtobus v smeri Temenice in minibus v smeri Artiža vas, Češnjice-Kal.

Učenci predmetne stopnje imajo pet ur pouka in potem kosilo ter odhod domov.  Avtobus odpelje ob 12.55 in sicer en avtobus v smeri Hrastov Dol-Lučarjev Kal, en avtobus v smeri Temenice in minibus v smeri Artiža vas, Češnjice-Kal. Ob 12.55 odpelje tudi šolski kombi v smeri Debelega hriba.

Na avtobusu ravnamo v skladu s priporočili NIJZ, kar pomeni, da učenci obvezno nosijo svojo masko. Prostor za voznikom pa pustijo prazen.

Šolsko leto 2021/2022 začenjamo z izvajanjem po modelu B, ki narekuje naslednje ukrepe:

  • V šolo prihajajo učenci, ki so zdravi.
  • V šolskih prostorih velja spoštovanje varnostnih ukrepov.
  • Priporoča se pouk na prostem.
  • Načrtovane naloge šole izven šolske stavbe se prilagodijo razmeram.
  • V primeru suma na okužbo strokovni delavec obolelega odpelje v ustrezen prostor in o tem obvesti starše, ki učenca prevzamete.

Za preprečitev okužbe okužbo je potrebno redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo (1. triletje) oziroma razkuževanje rok. Za brisanje rok bodo učenci uporabljali brisačke za enkratno uporabo. Upoštevati je potrebno higieno kašlja, prostore pa bomo redno zračili. Za učence 3. vzgojno-izobraževalnega obdobja velja, da se lahko na virus SARS-CoV-2 samotestirajo enkrat tedensko. Teste dvignete v lekarnah s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.  Za učence od vključno 6. do 9. razreda ostaja v veljavi nošenje zaščitnih mask, kjer ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje 1.5 metra. Vsak učenec ima svojo masko.

Podrobnejša pravila v ravnanja za učence in obiskovalvce šole, lahko preberete v dokumentu Protokol dela v Covid razmerah na OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični.

Prepričani smo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo dobro zakorakati v novo šolsko leto.