Nova številka transakcijskega računa

Spoštovani!

OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični je ukinila transakcijski račun številka SI56 0123 9603 0653 457.

Od 1. 3. 2021 dalje je v veljavi transakcijski račun s številko
SI56 0110 0600 8336 494.

Prosimo vas, da pri elektronskem plačevanju ustrezno popravite številko TRR.

Ravnateljica: Angelca Mohorič

Pouk od 8. do 12. 3. 2021

Naslednji teden se bo pouk v osnovnih šolah za vse razrede nadaljeval tako kot doslej, torej po modelu B.

Za zmanjšanje tveganja in širjenja okužbe je Vlada Republike Slovenije spremenila tudi odlok o nošenju zaščitnih mask, po katerem je uporaba zaščitnih mask za vse učenke in učence od 6. razreda osnovne šole dalje obvezna tudi v razredu. Za učence od 1. do 5. razreda se nošenje maske priporoča.

Vsi delavci vseskozi uporabljamo zaščitne maske.

Vse starše in učence naprošamo, da še posebej upoštevajo naše obstoječe usmeritve:

  • v šolo prihajajo le zdravi otroci,
  • vstopanje in izstopanje iz šole je na določenih vhodih in v časovnem zamiku,
  • upoštevanje medsebojne razdalje 1,5 m in higiena rok,
  • uporaba mask za vse učence na hodnikih in na avtobusu,
  • učenci v PB in vozači čakajo na prevoz v mehurčku ali varni razdalji,
  • učenci naj bodo primerno oblečeni tudi za delo zunaj,
  • v primeru karantene otroka, bomo poskrbeli za osnovne delovne liste, ki jih bomo naložili v spletne učilnice MS Teams. Za zapise v zvezke, pa mora poskrbeti učenec ali starš preko mreže sošolcev manjkajočega učenca.

Vsi si želimo, da se pouk v šoli nadaljuje in da vsak sprejme svoj del odgovornosti v času epidemije, ki pa je še nismo premagali. V luči tega je potrebno ukrepe spoštovati in izvajati. Učenci so se po dolgem času vrnili v šolo, kamor tudi sodijo.

Vnos okužbe v šolski prostor lahko posledično pomeni ponovno zaprtje šole in pouk na daljavo za učence. Tega pa si vsekakor nihče od nas ne želi.

Festival zvončkov – literarni natečaj

Narava se počasi prebuja in prav navadni mali zvončki so tisti, ki spomladi prvi pokukajo na plano. Tako je zadnji vikend v februarju potekal FESTIVAL ZVONČKOV, ki ga je organiziral Botanični vrt Univerze v Ljubljani.

Učenci so bili povabljeni, da napišejo svojo zgodbico ali pesmico na temo zvončkov. Povabilu so se odzvali in pesmica Tilna Šinkovca iz 4. b-razreda se je uvrstila med najboljše tri. 

Preberi več Festival zvončkov – literarni natečaj

govorilne ure v mesecu marcu

Govorilne ure meseca marca, bodo potekale na daljavo, preko aplikacije MS Teams.

V torek, 9. 3. 2021, bodo govorilne ure za matično šolo v Šentvidu, dan kasneje pa za podružnično šolo Temenica (10. 3. 2021).

Proste termine govorilnih ur, si lahko ogledate TU. Nanje se prijavite prek e-naslova govorilneure@osferdavesela.si (sporočite učitelja in termin).
V kolikor so vsi termini zasedeni, kontaktirajte neposredno želenega učitelja (e-naslovi-zaposlenih).

VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO DELO V OSNOVNIH ŠOLAH OD 1. 3. 2021 DALJE

Vlada Republike Slovenije je podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih, in sicer do 5. marca 2021. Vsebina odloka od prejšnjega tedna ostaja nespremenjena, zato ni sprememb pri izvajanju VIZ dela v osnovnih šolah. Pouk se za vse učence od 1. do 9. razreda izvaja v prostorih šole.

Priporočamo, da učenci od 6. do 9. razreda za svojo varnost in zaščito, vseskozi nosijo zaščitno masko.

TD – 6. r – ikt in papir

Šestošolci so imeli 18. in 19. februarja tehniški dan na katerem so se podučili o varni rabi interneta in naprav. Svoje znanje so preverili s spletnim kvizom na temo dobrega počutja ob uporabi interneta.

S svojimi ročnimi spretnostmi so ustvarjali različne vrtavke. Spoznavali so kaj vse vpliva na hitrost vrtenja vrtavke in kako se spreminjajo barve pri vrtenju. Ob različnih vrtavkah so ponovili pojma os in gred.

Preberi več TD – 6. r – ikt in papir

Pustni torek

Na pustni torek, 16. februarja 2021, so učenci naše šole izvedli dan dejavnosti na temo z naslovom PUST. Vsebine od četrtega do devetega razreda so bile povezane z našo tradicionalno pustno masko, kurentom, katerega obhodi so vpisani na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Vsem je ta lik na izgled prepoznaven, a tokrat so se seznanili s podrobnostmi njegove celotne oprave ter pomenom. Izvedeli so veliko novega. Pustni lik so predstavili pedagoški delavci Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Štrk iz Spuhlje. Gre za dom, v katerem bi naši učenci osmih razredov trenutno bivali, če bi bila šola v naravi za njih izvedena. Kraj se nahaja v neposredni bližini Ptuja, slovenskega najstarejšega mesta, ki ga zagotovo poznate po največji pustno-karnevalski prireditvi v Sloveniji. Torej so dobili pristne informacije o tej maski iz krajev, od koder le-ta izvira. Sledilo je poustvarjanje spoznanj ter vtisov. V vsakem oddelku so izdelali nekaj kurentov, ki sedaj krasijo našo avlo, nato pa se prepustili pustnemu rajanju. Glede na trenutne temperature izgleda, da jim je zimo resnično uspelo pregnati. 

Preberi več Pustni torek
Dostopnost