Teden otroka na OŠ Ferda Vesela in PŠ Temenica

Otroci se morajo igrati in igrati še več, kot to počnejo danes. Če se veliko igraš, ko si majhen, odneseš v odraslost zaklade, ki te bogatijo vse življenje.

Misli pisateljice Astrid Lindgren so nadvse vzpodbudne, še posebej pa so vzpodbudne danes, v tem včasih malce krutem času. In prav zato je bil letošnji moto celotedenskega OTROKA: ZA RAZIGRANO IN USTVARJALNO OTROŠTVO!

Razigrano in ustvarjalno je potekal tudi naš celotedenski program. Bilo je malce drugačno. Že v ponedeljek nas je obiskala pravcata akrobatka Anja . S svojimi monocikli je spretno poplesavala ob glasbi in zraven žonglirala. Uf, kakšna spretnost! Marsikdo izmed učencev bo poskusil z dvema ali tremi pomarančami.

V torek smo na matični šoli izvedli v okviru oktobrske požarne varnosti-prikaz evakuacije iz šolskih prostorov. Sodelovali so šentviški gasilci z vso varnostno požarno opremo, policija s svojimi enotami: konji, psi, motoristi.

V Temenici pa so nas obiskali: PGD iz Temenice in PGD Sobrače. Prikazali so nam reševanje in evakuacijo iz prostorov, nudenje prve pomoči. Učenci so z zanimanjem in aktivnostjo sodelovali. Bili so ponosni, kajti med gasilci so bili tudi očetje in matere.

Tehniški dan v sredo je bil ta temenške učence nekaj posebnega. Obiskali smo LPP v Ljubljani. Prevoz z avtobusom v Ljubljano in ogled njihovih delavnic je bil izredno zanimiv. Bili smo tudi v pralnici avtobusov. Za konec pa smo se odpravili še v McDonald`s,kjer smo se posladkali s sladoledom.

Sreda je bila: dan TALENTOV. Vsak učenec je v razredu pokazal svoj talent. Zelo težko je bilo izbrati najboljšega.

Teden se je nagibal v drugo polovico. V četrtek smo se igrali stare družabne in ustvarjalne igre, ki so se jih igrali že dedki in babice. Kako zanimivo je..zemljo krast, skakati ristanc…gospod Kapcinar je kapico zgubil…

Vmes je bil še filmski maraton z risankami, lutkami in mladinskimi filmi. Seveda niso manjkale niti kokice. Doživetje kot v Koloseju!

In že je bil tu petek ter z njim zaključek veselega tedna – tedna otroka.

Z barvnimi kredami smo na asfaltnem igrišču ovekovečili celotedenske dejavnosti. Nastalo je mnogo zanimivih ilustracij.

Končna češnja na celotedenski torti pa je bil finalni nastop najboljših talentov. Prav zato, ker jih je med našimi učenci toliko, vemo, da bo naslednji teden otroka, drugo leto še bolj poln otroške ustvarjalnosti, domišljije in vedrega nasmeha.

Se slišimo naslednje leto!

Alenka Ivanjko