ŠD – Zimska pravljica

Hitra odločitev je bila pravilna; v sredo 12.1.2022 smo se z učenci in učitelji 1.a in 1. b razreda odpravili na zimski športni dan – SANKANJE in IGRE NA SNEGU.

Zjutraj smo se v učilnici pogovorili o pomenu gibanja na svežem zraku, o pravilih, ki veljajo na sankališču in tudi o možnih posledicah, če le teh ne upoštevamo. V razred smo prinesli sani, ter demonstrirali, kako pravilno sedimo na njih, kako zavijamo in kako varno ustavimo. Sledila je malica in nato oblačenje, obuvanje ter vse ostalo kar potrebujemo, da bo naše sankanje in igra brezskrbno in veselo.

V koloni, s sanmi in bobi, smo se podali na pot do našega cilja. Učenci so uživali na snegu, preizkušali, kako dobro je ata nabrusil sani, ter kdo se bo hitreje spustil po bregu. Ker se snežnih figur ni dalo izdelovati, so učenci delali angelčke, se kotalili, se kepali. Zelo veseli smo bili našega hišnika Jakoba, ki nam je pripeljal topel čaj, s katerim smo si pogreli naše želodčke. Hvala Jakob in kuharice za čajček!

Prav nič utrujeni smo se še kar naprej spuščali po hribu gor in dol. Upoštevali smo vsa pravila, tako, da je naš dan minil brez ene same praske. Po dveh urah sankanja in igre, smo se v koloni odpravili proti šoli. Polni vtisov, veselih obrazov in prijetno utrujeni smo na koncu zaključili: DAN JE BIL PREČUDOVIT.