Kdor vesele pesmi poje

V četrtek, 12. 5., se je na OŠ Ferda Vesela prepevalo in igralo, da je bilo veselje! Več kot 120 mladih glasov šolskih pevskih zborov je s pestrim programom ter sproščeno in prepričljivo izvedbo navdušilo občinstvo, ki je napolnilo avlo. Več kot uro trajajoč program je za vse minil, kot bi mignil.

V večer so vsi skupaj povabili z razigrano Kekčevo ter otožno Mojčino pesmijo, nadaljevali pa so najmlajši korenjaki, cici otroški zbor. Za večino je bil to prvi pomembnejši nastop, ki so ga prisrčno opravili. Preizkusili so se tudi kot solisti, pridružili pa tudi flavtisti. Odlično in pogumno pa so se izkazali tudi mali pevci iz Temenice, ki so se predstavili z dvema pesmima. Flavtistični inštrumentalni krožek je večer popestril z venčkom priljubljenih otroških pesmic, šaljivo prikupna povezovalca, Mojca in Grega (Martina in Simon), pa sta izzvala otroški pevski zbor, ki je nadaljeval s tremi pesmimi o kužku in mucah. Kot solistka se je izkazala Lucija, ki se je predstavila tudi z dvema samostojnima skladbama. Biserček večera sta bili Aleksea in Klara, ki sta zapeli pesem, za katero sta čisto sami ustvarili besedilo in glasbo. Poželi sta gromek aplavz. Nadvse zavzeto in ubrano je nastopil tudi razredni zbor 6. a. Mnogi so prvič stopili na pevske stopnice, zvočno presenečenje pa pripravili z igranjem na cajone. Za naslednji vrhunec večera so poskrbeli gostje večera, Gross upi, ki so s svojo energičnostjo, izvirnostjo resnično navdušili publiko, za razpoloženje pa skrbeli tudi po koncertu. Mladinski pevski zbor se je na koncertu predstavil kot zadnji. Celoletno skrbno in vztrajno delo se je odrazilo v čistih, prepričljivih in doživetih izvedbah sedmih večglasnih skladb slovenskih in tujih skladateljev. Večer pa je izzvenel v poklonu domovini Sloveniji, ko smo ji z zanosnim petjem skladbe Za Slovenijo živim za bližajoči rojstni dan voščili kar vsi skupaj.

Polna dvorana navdušenega občinstva je bila ta večer za mlade pevce in njihove mentorje največja pohvala in spodbuda za nadaljnje delo. Ob letu obsorej pa upamo, da se bo na naši šoli zopet pelo in igralo, da bo veselje!

Zahvaljujemo se tudi neznanemu donatorju za denarna sredstva. Položili jih bomo na račun šolskega sklada.

Programski list koncerta

Slišali smo lahko naslednje pesmi:

gradivo pripravili: Simona Zvonar, Edo Strah, Tadej Strah