Evakuacija na PŠ Temenica

V četrtek, 13. 10. 2022, smo imeli na PŠ Temenica nenapovedano evakuacijo. Med poukom smo ugotovili, da je hodnik naše šole popolnoma zadimljen, zaslišali smo tudi alarm.

Hitro smo se postavili v kolono in se prebili čez dim na prosto, kjer smo odšli na zbirno mesto in poklicali gasilce. Povedali smo vse potrebne informacije, pri tem pa ugotovili, da je v šoli ostala še ena izmed učiteljic.

Ob prihodu gasilcev PGD Temenica smo opazovali, kako rešujejo našo šolo in učiteljico. Kmalu smo bili vsi na varnem, šolo pa so gasilci nato tudi dobro prezračili. Gasilci so nam prijazno razkazali vozila in vso opremo, ki smo si jo lahko pobližje ogledali ter preizkusili.

Opazovali smo tudi poizkus, kaj se zgodi, če pozabimo prižgan štedilnik, na katerem je ponev z oljem. Ko je zagorelo, smo poizkusili ogenj pogasiti z vodo, na kar smo ugotovili, da se tega ne sme delati in da se ogenj zaduši z mokro brisačo.

Ogledali smo si tudi pripomočke, ki jih ima bolničar. Na koncu pa smo se preizkusili v tekmovanju, kjer smo morali črpati vodo in zadeti tarčo. 

Polni novih izkušenj in vtisov smo se zahvalili gasilcem in se vrnili v šolo. 
Gasilcem PGD Temenica se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in pripravljene aktivnosti.