Začetek četrtega tedna izobraževanja na daljavo

Začenja se četrti teden šolanja na daljavo, zaradi izbruha korona virusa. V tem času smo vzpostavili drugačne oblike sodelovanja z vami: uporabljamo splet, družabna omrežja, telefonske pogovore pa tudi z elektronsko pošto Vas opominjamo, da smo še vedno z vami. Vsem nam je bila takšna oblika izobraževanja nova, tuja pa vendar lahko rečemo, da smo uspešno prebrodili začetne težave in vzpostavili delujoč sistem šolanja. Hvala vsem za vaše dosedanje sodelovanje in potrpežljivost.

Že na začetku smo se odločili za tedensko objavljanje učnih vsebin za učence na spletni strani. Pozitivni odzivi ankete, ki smo jo opravili, nam kažejo, da je bila naša odločitev prava.  Takšno razporejanje omogoči učencem samosvoj pristop razporejanja časa in odločanju o opravljanju šolskih obveznosti.

Pred nami so praznični dnevi. Letos jih bomo preživljali drugače. Da bo vzdušje, kljub trenutni situaciji praznično, smo tudi učitelji pripravili dva dneva dejavnosti, za katera verjamemo, da bosta prispevala k bolj sproščenemu vzdušju, odmislila šolske obveznosti in vam polepšala praznične dni.

Predlogi za prostočasne dejavnosti – PB doma

Prešli smo v del leta, ko se svetel del dneva vztrajno daljša, zato upamo in verjamemo, da vam po vseh opravljenih obveznostih za pouk ostaja tudi dovolj prostega časa. Verjetno ste že opazili, da smo učitelji podaljšanega bivanja pripravili širok nabor raznolikih dejavnosti, ki jih najdete v rubriki Podaljšano bivanje doma. V upanju, da vsak izmed vas med njimi najde kakšno novo idejo za kvalitetno preživljanje prostega časa v krogu najbližjih ali pa celo odkrije nov hobi, seznam dejavnosti  tedensko dopolnjujemo. Zelo pa bomo veseli tudi vsake fotografije ali druge povratne informacije o izvajanju predlaganih aktivnostih. Vse to lahko posredujte na petra.kastelic@osferdavesela.si ali na elektronske naslove razrednikov. Ostanite zdravi, pojdite na svež zrak, gibajte se, ustvarjajte, raziskujte – počnite, kar vas veseli in sprosti.

Vpis v srednjo šolo

Starše in učence obveščamo, da je prvotno postavljen rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto (to je 2.4.2020) prestavljen. Nov datum bo sporočen naknadno. Podrobnosti so na spletni strani ministrstva za izobraževanje.

Za devetošolce naše šole postopke urejajo razredničarke in šolska svetovalna služba. O vseh morebitnih posebnostih v zvezi z vpisom bodo posamezni učenci oziroma starši obveščeni osebno.

Svetovni dan gledališča

Danes, 27. marca, obeležujemo svetovni dan gledališča. Gledališče predstavlja sprostitev, zabavo, prav tako pa se že od zgodnjega obstoja umešča v vzgojno-izobraževalni program. Poleg sprostitve in zabave je gledališče namreč vir poučnih zgodb, naukov, predvsem pa motivacija za razmislek o različnih življenjskih vidikih. Tudi na naši šoli imamo kar nekaj učencev, ki so se že preizkusili na gledališkem odru. Na ta dan hvala in poklon vsem. Preberi več